Configurare sistem supraveghere video

Din ce se compune un sistem de supraveghere video:
  1. Camere supraveghere;
  2. Surse alimentare;
  3. DVR ( Digital Video Recorder );
  4. Monitor;
  5. Sursa neintreruptibila ( UPS );
Evident la lista de mai sus trebuie adaugate sculele si uneltele necesare pentru efectuarea unei lucrari de instalare sisteme video: surubelnite, clesti, patenti, bormasina rotopercutanta, infiletator, scara, izolerband, etc. In functie de complexitatea lucrarii necesarul de materiale este diferit.
In imaginea de mai sus este prezentat la limita un necesar pentru o configuratie cu 2 camere de supraveghere. Pe parcursul editarii articolului, voi detalia la ce se utilizeaza elementele din imagine.
  • Conector BNC - este cel mai intalnit tip de conector utilizat in montajele de supraveghere video. Se utilizeaza pentru conectare de la BNC-Male la RCA.
  • Cablu coaxial - Tip RG6U, asa numitul "cablu de antena", utilizat pentru transmisia semnalului video de la camera catre DVR.
  • Cablu alimentare.
  • Regleta conexiuni, pentru efectuarea diverselor "noduri" pe partea de alimentare, si de asemenea folosita ca priza pentru sursa de alimentare in comutatie.
  • Diblu, canal cablu, ca elemente de sustinere si mascare a traseelor.
Camera de supraveghere, conexiuni:

Pentru o mai buna intelegere am desenat schema de mai jos, unde se poate vedea cum este conectata o camera de supraveghere si ce fel de conectori trebuie utilizati.


Conectori utilizati frecvent in echipamentele de supraveghere video:


Pregatire cablu coaxial:


Mufa F / Tata - se aplica prin infiletare:
Diverse tipuri de conexiuni posibile:

Conexiunea se poate desprinde. Se recomanda protejarea acesteia:
Protejarea conexiunii utilizand varnis termocontractor sau izoler band:

Realizarea unei prelungiri a cablului coaxial:



 
 
Tips and Tricks - Sfaturi si Trucuri:
  • Folosirea de varnis termocontractabil ( cel rosu in imagini ) previne infiltrarea apei si asigura rezistenta mecanica a conexiunii. Puteti pune varnis termocontractabil si peste mufele ce asigura prelungirea cablurilor ( penultima fotografie).
  • Nu reutilizati conectorii. Lamelele din interior isi pierd elasticitatea, un conector desfacut va face probleme in viitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu